Så mycket var den med den saken

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=645101

Alg Gores fina ord var tydligen inte tllräckliga, eller så gäller det bara inte USA.


Visserligen kom mr. Gore med lite anklagelser mot sitt eget land. Han berättade om hur mycket av föroreningarna som faktiskt kommer från USA och att USA vägrar skriva på Kyotoavtalet och att det finns andra lösningar till att köra bil. För det skulle nog inte fungera att säga till USA att de inte får köra bil. Det är en individualistisk rättighet och frihet precis som att använda sig av vapen. Men jag tror inte att de stora biltillverkarna, oljebolagen och mr. Bush känner till de fantastiska miljövänliga bilarna som man kan utveckla. Eller så gör dom det och är bara inte intresserade. De har ju pengar så de klarar sig ändå.

Någon uppfinningsrik politisk gubbe i USA sa en gång, "vem ska jag ringa om jag vill prata med Europa?" och så föddes tanken på ett med utvidgad och avancerat EU. Men jag tycker att det var lite arrogant sagt. Europa är en kontinent med olika länder, varför skulle man vilja ha tag på alla samtidigt? Just nu i och med EU- samarbetet blir det viktigt med att kunna "ringa någon" som står för en enad röst. Men just då?

Är det någon mer som tänkte på att Al Gore flög överallt med sin slide show?
"Öh, men hur ska han annars få fram budskapet så snabbt? *frust* *frust* det skulle ju ta evigheter med båt och tåg att åka dom sträckorna?"
Kunde han inte ha gjort slideshowen på internet då? På det sättet har precis samma människor lika stor möjlighet att se den. Förutm en liten sak, Al Gore skulle nog inte få betalt. Vem vill betala för att se Al Gore stå och gnälla över miljön på internet?
"Men åh, du fattar ju inte, ååååh, fattar du inte att han måste ha betalt som vem som helst annars?"
Nä, det fattar jag inte, han behöver inte betalt. Han är varken vem som helst annars och han har dessutom råd till att spendera pengar, utan att generera någon vinst, för något som han tror så himla mycket på som han gör med den här saken. Och alla de som förstår precis vad han menar och som snyftar i salen och som ska förändra hela sin livsstil efter det här kan nog bidra med en slant eller två. För dom är ju inte som alla andra som bara tänker på sig själva.
"Ah, men, Al Gore behöver ju inte vara perfekt, du begär ju att han ska vara perfekt, det är det ju ingen som är. Alla kan bara göra vad man kan och han gör det han kan"
Äh, han gör det han kan. Han visar sitt mansion på landet och sin lägenhet i Wasington och berättar att hans syster dog tragiskt eftersom hans familj odlar tobak och tycker att vi ska känna igen oss i det. Jag tycker han borde lära sig att väldigt många människor inte har det som han, på långa vägar. Och vågar jag drista mig till att det antagligen knotade omkring en neger eller två på dom där plantagen när tiden begav sig.
"Men, nu handlar det inte om det och det var längesen, alla hade ju den synen då"
Men då är det inte fel på Bush heller, han förstår ju bara inte bättre. Och om 50 år så kan vi ju bara säga att alla hade den synen då och vi ska ju inte säga något för om vi var i samma situation som han hade vi nog gjort likadant.
Eller?
"Du fattar ju ingenting"
Nä, det är som vanligt då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0