Öh? Hur dum får man bli?

http://www.aftonbladet.se/vss/rss/story/0,2789,1057308,00.html

Tänkte då precis samma sak som antagligen nästan precis alla andra som läst samma artikel.

Hur i helvetet kan detta få fortgå? Vart kommer det här ifrån? Man kanske aldrig har gjort såhär tidigare i historien men det allra mesta har aldrig blivit gjorts tidigare i historien men inte blir det fel bara för det?

Men efter några sekunder insåg jag att jag är definitivt inte själv med att bli upprörd. Inte heller med att bli besviken och kanske antagligen inte med att känna en viss hopplöshet.

Mångkultur och tolerans är nyckelord idag som alla håller med om. Om du inte håller med är du politisk rebell som vågar tala om det politiskt inkorrekta, enligt dig själv. Enligt alla andra borde du landsförvisas och brännas som offentligt nöje på bästa sändningstid.

Men som någon försökte att påpeka igår. Tolerans och mångkultur innebär på något sätt att alla ska accepteras, men om man accepterar alla förutom dom som inte har tolerans mot mångkulturen så har man inte acceptans till alla och blir precis likadan själv eftersom man då faktiskt inte har en tolerans mot alla kulturer.

Så jag säger såhär (istället för att bli upprörd, eller upp rörd, som någon jag känner skulle ha sagt)
Självklart ska nationaldemokraterna få starta en etnisk svensk skola, det finns friskolor inom allt möjligt idag så varför ska just den här vara så förfärlig?

Jag tycker till och med att EU kan flika inte med lite bidrag till detta projekt och Sveriges stat för den delen, den svenska staten inrättade ju skolan en gång i tiden för att fostra svenska män i äkta vikingastil. Sveriges stat kan finansiera uppstartandet av skolan och så kan EU finansiera med en ö i stilla havet och så kan nationaldemokraterna flytta dit och vårda sina etniska svenska gener ifred utan inblandning från någon annan jobbig etnicitet så kan vi hälsa på om tre generationer och se hur det går.

Socialdarwinistisk logik?

Jag kom att fundera lite på en sak som har med en debatt som inte längre förs, i och för sig vet jag inte som socialdarwinismen har tagits upp till debatt överhuvudtaget, vilket den borde då den verkar ha blivit lite "poppis" (enligt mina betraktelser)

Men iallafall

Tittade omkring på aftonbladets nöjeswebb tv igår och hamnade på en intervju med Kirsten Dunst (angående den nya spiderman filmen) där hon berömde det svenska folket för att vara så snygga. Inget att hänga upp sig på kan tyckas. Och inget jag hängde upp mig på eller hänger upp mig på för den delen men jag kommer ihåg det eftersom kändisar generellt sätt brukar säga att svenskar är snygga.

Och jag kom att tänka på det här när jag gick hem från skolan, jag minns dock tyvärr inte hur jag gled in på dessa tankebanor men det känns som mindre relevant.

Men såhär gick det till iallafall.

Kändisar har för vana att säga samma saker om folket i det land dom befinner sig i oavsett vilket land dom befinner sig i. Antagligen för att komma på god fot med just det landets befolkning (vilken tur att vi inte kan prata med varandra över gränserna och få reda på detta) men om vi utgår ifrån att de inte gör det.
Alltså ser svenskar generellt bra ut (visserligen enligt kändisar enbart då men det behöver vi inte tänka på nu) och så tror vi på alla tidningar som lite då och då sporadiskt tar upp att Julia Roberts är en fjärdedels svensk och någon är halvt norsk och någon har svenska rötter och så vidare.

Utifrån dessa fakta så är svenskar generellt sett snyggare än resten av världen, för de kändisar som idag anses snygga härstammar på ett eller annat sätt från Sverige så då blir det ju de svenska generna som gör att just dom är snygga (varför är just då inte alla svenskar, som då har mer "svenskt blod" i sig inte är mer poppis än dom kan man ju fråga sig, men en annan gång).

Enligt socialdarwinismen är då svenskarnas braiga egenskap snygghet och då är det ju det som vi ska vårda enligt alla föreskrifter. Så varför satsar vi så mycket på utbildning? Blir inte det lite onödigt? Det är ju ingen egenskap som vi generellt sett kan sägas att vi uppskattas för? Eller?

Jag förstår inte.

Socialdarwinismen vill att alla "raser" ska behålla och utveckla just sina speciella superkvalitéer. Om man då är en äkta svensk socialdarwinism borde man då vårda sin yttra kvalitéer? Känns som ett moment 22. För att du ska känna till socialdarwinismen så måste du ju ha läst om den, men du gör enligt dess föreskirfter och är vårdar ditt utseende (som i det här specifika fallet) så borde du ju inte ha läst om socialdarwinismen, för då gör du ju fel, men då kan du inte heller veta någonting om det?

Nja, eller så är det bara en massa förutsättningar här och ingen logik. Ungefär som socialdarwinismen.

Apropå bruger king (del två)

Första delen kan för övrigt läsas på min msn space sida...

Jag har inte sett Burger Kings reklam på ett tag nu och jag hoppas att den har försvunnit för att någon har anmält den (denna någon borde ju kunnat ha varit jag, men jag gjorde det inte)
Jag mår fysiskt illa av reklamen och känner för att kuta ner till närmaste burger king och fråga snällt om jag får köpa hamburgare av dom eller om jag måste vara en MAN (vilket är att kunna dra en stor lastbil, det är bra kvalitéer, det)
I vilket fall som helst var det som jag misstänkte, dom har snott en annan låt och förstört den.
Det som avslöjade dom var att en av MÄNNEN (det måste vara stora bokstäver annars tror jag att dom blir sårade) sliter av sig kalsongerna och slänger dom i en soptunna (vilket är en direkt referens till "brännandet av behåar" i min värld)
I vilket fall så googlade jag fram orginaltexten som går att läsa nedan (om jag har fel orginaltext, please tell me)

(Helen Reddy and Ray Burton)
I am woman, hear me roar
In numbers too big to ignore
And I know too much to go back an' pretend
'Cause I've heard it all before
And I've been down there on the floor
No one's ever gonna keep me down again

Oh yes, I am wise
But it's wisdom born of pain
Yes, I've paid the price
But look how much I gained
If I have to
I can do anything
I am strong (strong)
I am invincible (invincible)
I am woman

You can bend but never break me
'Cause it only serves to make me
More determined to achieve my final goal
And I come back even stronger
Not a novice any longer
'Cause you've deepened the conviction in my soul

Oh, yes, I am wise
But it's wisdom born of pain
Yes, I've paid the price
But look how much I gained
If I have to
I can face anything
I am strong (strong)
I am invincible (invincible)
I am woman

I am woman watch me grow
See me standing toe to toe
As I spread my lovin' arms across the land
But I'm still an embryo
With a long, long way to go
Until I make my brother understand

Oh, yes, I am wise
But it's wisdom born of pain
Yes, I've paid the price
But look how much I gained
If I have to
I can face anything
I am strong (strong)
I am invincible (invincible)
I am woman

Oh, I am woman
I am invincible
I am strong

I am woman
I am invincible
I am strong
I am woman


Vänsterns nya gullegris

Fan, jag borde ha skrivit det här för två veckor sen då jag först kom att tänka på det, och formulerade den ena magnifika frasen efter den andra. För i sådana fall hade jag kunnat skriva en vad-var-de-jag-sa krönika nu. Men nu gjorde jag ju inte det så nu kan jag ju inte skriva en "sådan" krönika utan får helt enkelt försöka återskapa alla magnifika fraser som jag vet har huserat i min hjärnbalk. Sedan vet ju inte du att jag tänkte på detta för två veckor sedan så jag kan ju lika gärna ljuga.

Men iallfall.

Efter att vänner har sagt det, böcker har sagt det och slutligen magasin har sagt det så har det lilla fröet växt till en växt som knappt får plats längre så jag måste väll ta och erkänna något som jag egentligen inte vill tro på. Men tillslut har jag börjat ifrågasätta i dessa tankegångar själv och nu är det ett faktum
(efter att ha erkänt detta faktum för mig själv upppenbarade sig en ny värld där detta faktum varit ett faktum länge, men nog om det)
Vänstern består inte av arbetarklass. Arbetarklass är som regel ignorant. Vänster är du om du är akademikerbarn eller medelklass (vilket i sig är samma sak men nog om det). Vilket gör att akademikerbarn leker arbetarbarn och arbetarbarn fnyser åt akademikerbarn som läser böcker och försöker sätta sig in i och förstå hur arbetarbarn har det och arbetarbarn fnyser åt akademikerbarn som kämpar för arbetarbarn eftersom de har läst böcker och förstår hur arbetarbarn har det och arbetarbarn fnyser åt akademikerbarn som läser.... Vilket gör allting jävligt märkligt och ofullständigt.
I vilket fall som helst så är det inte poppis att kämpa för arbetsklassens rättigheter längre.

Gissa vad som är det nya?

Miljön.

Det är helt okej i sin sak men det avslöjar vilka som är vänster. För nu är det ingen som kämpar för arbetarnas rättigheter längre och det kan bara bero på två saker. Antingen finns det inga arbetare längre eller så fanns det inte så många arbetare bland vänstern som man kanske kunde tro.

Det jag menar är att man blir besviken när man diskuterar rättvisa och solidaritet och alla är överens om att "de där uppe" har det så lätt för sig och så visar det sig att ingen någonsin har varit ens i närheten av ett fabriksgolv.

Men du då? Du pluggar väll på u n i v e r s i t e t?
Ja, ja, men det blir ju ingen spänning om inte jag också hycklar lite grann.

Så bidde det inte nej

Jag fick inte det efterlängtade jobbet, Malin blev den som stolt ska sitta på tronen till hösten...
Hehe, nja, sitta på tronen blir det nog inte. Men det är hon som ska bli chefredaktör iallfall. Jag föll väll på mållinjen antar jag. Vi var bara tre som sökte så båda två föll nog på mållinjen skulle jag tro. Typiskt.

Men nu ska jag försökta ta reda på vad jag ska göra i höst. Men efter tentan, det ska hända mycket efter tentan. Bland annat försöka skriva lite vettiga saker i bloggen och försöka på lite vettiga kommentarer. Det här beslutet öppnar ju upp för att skriva kanske inte är min grej ändå, så jag borde nog ta reda på det innan jag bestämmer mig för om jag ska satsa på det helt.

Men nu blir det miljöhets för min del.

Vem hade kunnat ana...

Sådärja.. nu är det bara det värsta kvar, upp och tala inför massor med människor som ska bedöma mig lämplig. Och jag som är en så dålig talare..

Men valberedningen valde mig ändå :)
Grattis till mig.

Men än är det inte färdigt. Jag måste finslipa talet och öva in det, ord för ord så att det inte blir något fel. 

Samtidigt har jag tenta om en vecka så det kommer inte bli tod för något "bloggande" i större utsträckning. Men sen kanske... håll ut :)

Åh fy.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=639903

En fras dyker upp i mitt huvud men det är inte läge för den... än.

Jag har andra saker att göra just nu (9:17) och tänker ta mig tid sedan.

(jag och min mindre funktionella del av hjärnan av i nervositetens panik missförstått några saker, men det har enbart lett till mer tid över så jag klagar icke)

Och så vidare

¤ Tvätta
¤ Springa

Fågan är: hur mycket av det här kommer jag egentligen att göra... ?

Det börjar svartna

Jag börjar bli fruktansvärt nervös inför hela val till Citrus chefredaktör grejjen. Jag märker det iochmed att jag sover alldeles för länge och gör inget av det jag ska göra och det jag gör blir bara fel.
Jag tänker på vad jag ska säga på mina tre minuter inför FUM hela tiden, så jag vet att jag borde skriva ner det och finslipa, men jag kommer mig inte för.
Istället har jag ångest inför tentan som är om mer än två veckor och ansöker fel kurser på studera.nu. Jag försöker söka och hitta alla jobb jag bara kan men jag får inga svar tillbaka. Dessutom är jag lite sur för att msn space är värdelös och varken fungerar som blogg eller överhuvudtaget och för att jag inte fattar hur jag ska fixa till den här bloggen så att det ser ut som att jag vet vad jag håller på med.
Idag ska jag:
¤ Göra tre minuters FUM tal
¤ Skriva rent anteckningar

Ojojoj

Sådärja, nu har man börjat om helt från början. Spännande.

RSS 2.0