Let us pray

Tre viktiga skillnader mellan USA och Sverige

1. Bredare vägar
2. Större förpackningar
3. Religiositet

Det som verkar som galen religiös propaganda är vardagsmat här. Eller nja, galet var kanske inte snällt men det bes och det sjungs. Gemenskapet är det dock inte fel på även om det är mycket tafsande för tidigt för en "up-tight" svensk som man är med en intigritet på en meter, eller vad dom säger att det är. Men gemenskapen har ju dock ingenting med Gud att göra, detsamma finns ju i Sverige fast det är andra grupper.

Jag har ändock respekt för tro och accepteras människor övertygelse i de flesta fall och därför känns det inte rätt att stå och "be" till Gud och Jesus och allt var det är för att få vänner och mat. Eftersom de tror på det men inte jag känns det som att jag förolämpar deras tro genom att vara där och inte tro. Det blir lite krångligt. men det är väll det som finns att tillgå när det råder både sprit förbud och tobaksförbud på campus. Och då menar jag inte universitetsbyggnaden utan hela området men bredvägar och allt. Om du ska röka får du göra det i din bil eller åka utanför campus, aswell as taking a beer. Typisk....

Men precis bredvid den kristna gemenskapen låg ett furturniture (möbel? stavning, någon?) hus med pojkar och där skulle man visst vara en tjej med ölglaset i högsta hugg för att komma in där. Och det låter fint i mina öron :)

Kommentarer
Postat av: Åsa

jag tror bestämt att det stavas furniture. dvs om du söker ett ord i stil med bohag/möblemang ;)hur är det annars? börjar ensamheten te sig mindre tydlig? måste säga att det låter lite trist med alkohol och rökfritt... hur sorgligt det än är så är det oftast på fyllan som man "lär känna" varandra...kram

2008-08-27 @ 12:45:29
Postat av: Mimmi

Pojkstudenter.. dom har ju föreningar här som heter sororities för flickor och fraternities för pojkar, men jag kan knappt uttala det och dess mindre stava det så det låter som jag både säger och stavara möblemang på eng.. lite långsökt kanske :)Eller "på" varandra, hehe :)Teori och praktik är ju dock olika saker, min roommate menade att detta är nog så långt ifrån alkoholfritt man kan komma... :)

2008-08-27 @ 15:58:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0