Takes one to know one

Enligt DN blev USA kallat "den store Satan" 1979 av Iran.
Den 29 Januari 2002 myntade Bush "ondskans axelmakter" där Iran ingår.
Enligt samma redan nämnda artikel är USA oroliga äver den kärnvapenspridning som hotar i mellanöstern med Iran i spetsen. Shiamuslimer har tydligen inte rätt till kärnvapen, vilket jag kan förstå.
Personer med religösa skäl till sina handlingar borde inte ens få lukta på ett vapen, än mindre utveckla och besitta kärnvapen.
Men det är en liten detalj som förvirrar mig.
Om det är den religiösa övertygelsen som hindrar Iran från att kärnvapen.

Men vänta.

Det sägs att det är terrorism.
Vad är terrorism?
Enligt wikipedia;
Terrorism is the systematic use of terror, especially as a means of coercion.[1] At present, there is no internationally agreed definition of terrorism.[2][3] Common definitions of terrorism refer only to those acts which are intended to create fear (terror), are perpetrated for an ideological goal (as opposed to a lone attack), and deliberately target or disregard the safety of non-combatants.
ENligt NE;
våldshandlingar som är politiskt betingade och syftar till att påverka samhället eller ett lands politik utan hänsyn till om oskyldiga drabbas. Det finns ingen entydig definition av vad terrorism är, men det finns en svensk lagstiftning om terroristbrott som innehåller bestämmelser för genomförande av EU:s rambeslut från 2002 om bekämpande av terrorism.

Så terrorism är när ett land genom våld vill få ett annat land att göra som det första landet vill. Det är nästan så att man kan tro att om land nummer två säger, det tänker jag inte alls göra, så övergår terrorism till krig....

men en annan diskussion.

Så Iran får inte ha kärnvapen eftersom de stödjer en grupp som vill få ett land att göra vad ett annat land vill. Inte för att förstöra spänningen men länderna i fråga är ju Israel och Palestina.
Men det låter ju vettigt. Dom får inte ha något som de mistänks ha eftersom de eventuellt samarbetar med en grupp som gör jävelskap för att hålla ett land tillbaka från att ta över ett annat land. men det är inget utan dom länderna som hindrar det första landet att eventuellt utveckla något som egentligen inte har något med det påstådda stödet med en grupp som kanske... eller, hur var det..

från början..

Usa ska hindra spridningen av kärnvapen från Iran.
Usa vet inte om Iran har kärnvapen men det finns en mistanke.
Iran stöder Hamas i Palestina.
Iran får inte ha kärnvapen eftersom de stöder Hamas i Palestina.

Usa stöder Israel
Usa får ha kärnvapen

Varför får hon när inte jag får?

ok, så stödjandet av terroristgrupper verkar väll ändå inte vara sådär väldans viktigt när det kommer till vem som får och vem som inte får. Terrorism verkar ju ändå vara det som är centralt i internationell politik om det inte är krig, terrorism verkar vara krig från ett håll.

så man kan fråga sig vad skillnaden är mellan den store satan och ett av ondskans axelmakter....
kanske de kan diskutera detta på blåkulla istället för att dra in resten av oss som lever på jorden och inte i helvetetKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0