Oh, you mean a mall

I'm at that point where I should study but I don't. Partly because I rather do something else but mainly because it's a boring homework. The good thing is that everything is organized here so I know exactly what to do, if I could bother to look at the papers. The sun has come out again and it's more than 20 degrees outside, wich is nice.. but it still feel wierd going inside to the cold. The other day the conversation was:
- Do I need a sweater
- I don't know, I have a sweater
- It's 20 degrees outside, I don't need a sweater
- But you know, we are going to be inside
- Oh, that's right, I probably need a sweater

Confessions of a hungry mind

Igår lyckades jag med vän att sitta i resturangen i över tre timmar, dock ingen olyckshändelse ska tilläggas, vi väntade tålmodigt på en tredje vän och på vägen dit så tror jag vi hade middag med de flesta utbytesstudenterna här.

Men det var inte det jag skulle prata om.

Först såg jag mest en hög med socker när jag tittade på maten och det var antingen fet eller fetast mat att välja på. Men man lär sig. Om man för exempel istället för det brödet som serveras till äggen tar brödet som serveras till soppan så får man visserligen ett vitt bröd men något som påminner och rostvröd snarare än marsmallows, och istället för att ta musliblandningen, eftersom den är täckt i socker, så tar man de flingorna som inte är sockrade och plockar ur godibitarna så får man flingor som inte smakar socker.

Men det är mycket god mat och bra mat också, igår serverades något som liknar kalops. Det finns alltid massor med sallad och kokta grönsaker och frukt och så finns det ju vatten, så man behöver ju ändå inte äta allt socker och fett om man inte känner för det.

Iallafall så gick brandalarmet så jag blev avbruten i mina tankar. Men det är tvättdag för alla andra så jag tänkte titta på.

Fredagar är mjukisdagar :)

Så då har man lyckats dricka sig full på amerikansk öl. Det gick väll fint :) Så idag har varit en klassisk bakfylledag med alla dess element. Så det är bra att jag inte har några lektioner på fredagar, men jag borde nog komma igång och plugga lite grann, få ltie översikt.

Själva pluggandet är inget problem, jag är van att ha lektioner utan mina vänner. Däremot så är det mindre kul att tänka, "detta måste jag berätta för den och den" och sen inse att det blir lite omståndigt. De tider då jag är som mest aktiv på internet är tider då det är natt i Sverige. Det är lite svårt att tro att jag faktiskt är i USA.

Det är egentligen ingen skillnad, man hittar sina egna och sen är det fel på alla andra

Folk. :)
 
Jag har dock inte fått träna än, AC:n gjorde avtryck i form av förkylning och även om jag inte känner av den så mycket längre så vill jag ändå vänta till nästa vecka.

Kan dock knappt skriva för jag får inte riktigt koncentrerat mig för de håller på att dammsuga så allt är fruktansvärt rörigt och så är det lunch nu.


Today: Rain

Maybe should be writing in English, somewhere I got the idea that other than swedish are looking at this site from time to time. It happens that I'm using a computer in this country and as you certainly know, the keyboard doesn't look like at home, so now I'm currently using swedish and american keyboards as well as a mac keyboard, everything is different. Except from the weather... clouds and rain and I don't think that mr. sun has shown itself for three days, it's getting frustrating and I don't want to buy an umbrella, can't handle those things I always get myself wetter with them rather than dryer. 

I like my classes, I really do. I've heard about everything before but it is still different from what I'm used to and often more organized than at home. Even though I at this point would say no to an airplane ticket I can't wait to get home to show and tell. I really would like to do some scrapbooking :)

In this instance I'm having class, Writing Print Media II, so maybe I should pay some attention :)

Om konsumenten får bestämmaI

I kapitalismens fria värld är det konsumenten som bestämmer. Där marknaden får råda fritt blir det de bästa produkterna som överlever i kapitalismdjungeln. Konsumenterna sållar bort produkter de inte vill ha och endast de som är värdiga för överlevnad finns kvar.

Men vad får man om konsumenterna får sålla bort allt de inte vill ha?

SOCKER

Urk! Klockan åtta på morgonen vill man ha koffeinkick inte en sockerdos som skulle döda en diabetiker. T.o.m kaffet luktar socker.

Let us pray

Tre viktiga skillnader mellan USA och Sverige

1. Bredare vägar
2. Större förpackningar
3. Religiositet

Det som verkar som galen religiös propaganda är vardagsmat här. Eller nja, galet var kanske inte snällt men det bes och det sjungs. Gemenskapet är det dock inte fel på även om det är mycket tafsande för tidigt för en "up-tight" svensk som man är med en intigritet på en meter, eller vad dom säger att det är. Men gemenskapen har ju dock ingenting med Gud att göra, detsamma finns ju i Sverige fast det är andra grupper.

Jag har ändock respekt för tro och accepteras människor övertygelse i de flesta fall och därför känns det inte rätt att stå och "be" till Gud och Jesus och allt var det är för att få vänner och mat. Eftersom de tror på det men inte jag känns det som att jag förolämpar deras tro genom att vara där och inte tro. Det blir lite krångligt. men det är väll det som finns att tillgå när det råder både sprit förbud och tobaksförbud på campus. Och då menar jag inte universitetsbyggnaden utan hela området men bredvägar och allt. Om du ska röka får du göra det i din bil eller åka utanför campus, aswell as taking a beer. Typisk....

Men precis bredvid den kristna gemenskapen låg ett furturniture (möbel? stavning, någon?) hus med pojkar och där skulle man visst vara en tjej med ölglaset i högsta hugg för att komma in där. Och det låter fint i mina öron :)

114 dagar to go

Vad jag har lärt mig på 24 timmar

1. Jag hatar att vara ensam

Och jag tänker aldrig vara det igen. Om jag efter jag överlevt detta (just nu handlar det om överlevnad) och får för mig att resa igen så tänker jag ha med mig någon, jag tänker inte resa ensam. Allting blir både mycket lättare och mycket roligare om man är två. Klockan är tio i åtta och jag kan itne sova. Jag vet inte om det är tidsskillnaden eller ångesten som håller mig vaken.

så spar man in det


Borta bra men hemma bäst

Jag kommer säkert att ångra mig att jag skriver såhär och många kommer säkert att påminna mig om det här sen, då jag förhoppningsvis tjatar om hur kul det var och det bästa jag har gjort någonsin. Inget av det vill jag iochförsig här förneka att det kan hända. Men just nu vill jag faktiskt bara hem.

Jag har alltid längtat bort och någon annanstans, men jag har nu kommit fram till att det måste ha andra orsaker än den att jag tycker om att vara borta och någon annanstans. För det gör jag inte. Jag misstrivs som fisken på kroken och det är en konstant kamp mot paniken. Jag vill hem, hem till mitt hem och hem till mina vänner. Jag vill sitta i köket och vara spänd inför den nya terminen. Jag vill inte sitta i USA och ångra varje sekund. Jag har inte roligt, det är inte roligt. Jag vill prata om Jeff Carling och tuppen Joakim och Benjamin. Det är roligt och det är vad jag vill göra. Men jag antar att ingen här vet vad det är.

Jag är så trött men jag vaknade halv åtta imorse och kunde inte sova. Paniken växer och jag vet inte vad jag ska ta mig till... vanligen så kan jag sova bort sådant men jag klarade inte det.. så jag packade upp istället, vilket egentligen bara ledde till ännu mer ångest.. 115 dagar kvar, nedräkningen börjar

Om jag har tur så glömmer jag bor mig och får skoj och jätteroligt och när jag inser att det är sju dagar kvar så vill jag inte åka hem istället. Men hem vill man alltid, det är ju det man letar efter. Hem.

Jag är jetlagad, ensam, lessen och antagligen hungrig. Jag vet inte helt vad jag ska ta mig till. Jag borde ha tjatat med någon mer att plugga..

"nu skulle jag vilja ha en bastu och en öl någonstans"

Ta det som en man

Jag undrar varför det heter att man skriker som en liten tjej, när det faktiskt låter likadant när barn skriker oavsett kön

RSS 2.0