The magic bullet

En vacker kväll på PR:s och vad skådar mitt norra öga. Om inte en bild frekvent visad i mitt forna hem kök.

Tydligen inte bara skräp de prackar på Europeer :)Sådant fantastisk skådespel :)

Fantastiskt

Nu är det ju faktiskt så att TV- shop ägs av MTG och även om det är en amerikansk idé så är TV-shop per se inte något som finns här. Även om andra kanaler med exakt samma innehåll finns.

Någonstans inom mig hoppades jag att de inte körde exakt samma reklam här som där.

Men ack...

Sko Kaos

Bläddrade igenom lite bilder till en kompis kompis på Facebook (ja, jag snokar på alla på FC, jag tror benhårt på att det är själva poängen med hela grejjen, så jag ksäms inte) och hon hde en bild på det klassiska sko kaoset som alltid uppenbarar sig vid fest.

Sådant finns inte här.

Och när det är i mitten på oktober och alla höstbilder från vänner hemifrån börjar dyka upp känner jag att jag är ju faktiskt inte där. Jag är inte i Sverige. Jag är i USA.

Det är 17 grader mitt på dagen och kallt morgon och kväll. Det är helt omöjligt att klä sig och mina fötter känns konstant som fuktiga svampar.. det kan inte vara hälsosamt att gå omkring med skorna på från morgon till kväll...

Det är dom små skillnaderna som är viktiga och jag ser dom överallt.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag lär mig mer om Sverige i det här landet än om USA.

Folkköer

De går så sakta så det bildas kö bakom dom. Jag går inte fort.... jag är helt förstummad över hur sakta alla går. En person har gått förbi mig hittils, EN person.

Totally stuffed

Helt plötsligt blev det kallare än kallast om morgonen.. graderna går dock upp till 17 under dagen :)

Käkade lunch på eratchfare med min fantastiska amerikanske vän :) världens bästa calzone pizza om jag får säga det själv. Inget går dock upp emot en rekordelig svensk pizza... :)

Men, lyckan är dock inte fullständig.. har en del att plugga (back to normal I would say)

Men det kommer, det kommer..

Sa jag förresten att jag ska till New York under Thanksgiving? Sa jag det?! New York! Thanksgiving!... Macy's parad! hm? ni vet? New York?!... hehehehehe.. det ni :D

Tack :)

Jocke  (anders.tornberg@spray.se) om ...:  Hoppas allt är bra med dig. Du skriver bra:)

Tack fabror Jocke :) Det är så roligt att du läser :)
Look out for the cow

I dag står det en gigantisk ko utanför Culp Center (Culp Center är byggnaden där allt finns, mat och bokhandeln och caf'e). Jag vet inte varför men jag antar att det har att göra med homecoming week. Vilken började igår.

Jag vet bara inte riktigt vilka jag ska rösta på för homecoming king and queen...

Idag på lunchen så blev jag misstagen för en amerikan... :D Min engelska lät så amerikansk :)

Ja, just... vi var i Chicago :)

10-14 oct 2008 Chicago Trip

Yes, it is october and Yes, I am wearing my flipflops

(Moahahahaha till alla er hemma i kalla, kalla Sverige... här är det höst men ändock kutar jag omkring i shorts och flipflops med 22 graders värme, det ni :))

Och ärligt talat. Jag har hört många klaga, sett många missförnöjda ansiktrutryck och faktiskt hört en del snörpliga kommentarer och jag antar att många har pratat bakom min rygg och fällt många syrliga åsikter och mitt högst opassande beteende.

Men ärligt talat (igen) det skiter faktiskt jag i. Tid är personligt men hur tråkigt får man vara. Om man inte har något bättre för sig än att passa tider så kanske man borde skaffa sig en hobby, eller något. Om man inte tycker om sig själv såpass mycket att man inte ens kan njuta av fem minuters extra tid med sig själv så borde man kanske göra något åt sin personlighet. Istället för att överföra djävluens existens på den med andan i halsen som dyker upp fem minuter försent.

Ja, hör och häpna.... min blogg kommer att handla om "försvarstal för den sene". Precis som rökaren och journalisten har alla och envar rätt (om ibland t.o.m skyldighet) att spy galla över den som inte har klurat ut tiden fullt ut. Att vara i tid är en dygd och är du sen kan du lika gärna kasta dig till lejonen, så värdelös är du.

Jag tänker dock inte deltaga mer i detta förkastliga beteende...

Det är som att allas tid är en dyrbarhet och man ska vara så djupt tacksam för att man får vara en del av den. Och om man inte dyker upp på pricken då man ska har man personligen förolämpat den personen man ska träffa.

Om man inte är europe förstås, för då är man exotisk i en svensk ögon så då får man göra vad man vill, för man är europe.... gäller dock inte östeuropeer dock, de räknas inte som europeer utan mer som något plågsamt vi ska ta hand om (sen att östeuropa de facto är en geografisk plats på kartan verkar de flesta svenskar ha glömt bort)

Så, min slutsats är att folk i allmänhet måste lära sig att slappna av och att vänta fem minuter på någon är inte hela världen... och om det är det så behövs det inte ordas så mycket om, för vad finns det att göra åt det. Är man sen så är man..

...

Det är inte i själva kyssen som sveket ligger utan i utförandets önskan

Om det var någon som undrade

Run Forrest, run!


Visa större karta

Förhopningsvis min nya springrutt som ska nötas om och om igen :)

RSS 2.0